Het is weer herfst! Officieel is het herfst vanaf woensdag 22 september tot dinsdag 21 december. De blaadjes vallen weer van de bomen en de dagen worden korter.

Wist je dat de herfst ook een aantal positieve effecten op je lijf en je gemoedstoestand heeft. In dit blog deel ik een paar tips met jou waarom de herfst  goed en gezond voor je is.

Je bent meer buiten

Je zal nu waarschijnlijk denken, maar in de zomer zijn we toch meer buiten? Toch blijven we vaak in de zomer stiekem binnen bij de airco zitten en trekken we in de herfst vaker erop uit voor een mooie wandeling in het bos of het strand om even lekker uit te waaien.

De herfstkleuren hebben een positieve invloed op je mentale gezondheid

Wanneer je je somber voelt, is het een goed idee om naar buiten te gaan. Blootstelling aan licht en lekker bewegen doet wonderen voor je serotonine (geluksstof) niveau, maar de frisse lucht en de kleuren van de natuur bieden ook iets van troost. Hoe kun je naar zo’n prachtig gekleurde boom kijken en niet blij worden van zulk mooi natuurschoon?

Het brengt ons samen

Bestaat er iets fijner dan tijdens een koude avond op de bank kruipen met je partner en een goede serie? En of je nou onder een dekentje ligt met je partner, kinderen of kat; binnen blijven brengt mensen samen en je wordt niet meer geplaagd door de gedachte dat je naar buiten moet, omdat het weer zo lekker is. Het lekker knus samen zijn geeft het knuffelhormoon ‘oxytocine’ een boost, waardoor je je nog meer verbonden voelt met de mensen om je heen.

Je slaapt dieper

Leuk hoor die zomeravonden, maar die plakkerige zomernachten kunnen ons gestolen worden. Het is bewezen dat een lage buitentemperatuur je beter helpt te slapen. Bovendien wordt het vroeg donker, waardoor je sneller slaperig voelt. Omdat het later licht wordt, ben je waarschijnlijk ook later wakker, waardoor je dus veel meer slaapuren pakt.

Secured By miniOrange