Luister naar je lichaam

Ik ben perfectionistisch, vooral in mijn werk. Ik wil het graag goed doen, alles perfect tot in de puntjes verzorgen en anderen blij maken. Dit is een mooie eigenschap, zou je zeggen. Ja dat is het, maar vooral voor de ander. Bij Wen komt altijd alles goed. Dit straalde ik ook uit aan de buitenkant, maar mensen zagen niet dat ik aan de binnenkant veel stress had, me onzeker voelde en bang was om te falen.

Batterij leeg

Mijn hoofd maakte overuren. De stress werd steeds erger en ik vroeg steeds meer van mezelf. Zelfs als ik wilde ontspannen: hardlopen, 10 kilometer in een uur, hoe moe ik ook was. Mijn hoofd werd hierdoor wel leger, maar mijn lijf raakte uitgeput.

Tijd voor verandering

Ik liep vast. Ik merkte dat ik door de stress, niet genoot van de mooie opdrachten die ik uitvoerde. Mijn lontje werd korter, ik was vermoeid en viel om 20.00 uur in slaap op de bank. Ook mijn eetgedrag veranderde, ik maakte ongezondere keuzes. Ik voelde me hier niet lekker bij. Het was tijd om iets te veranderen. Maar wat en hoe?

Bewust kiezen voor mijzelf

In een cursus tot Mindful Run instructeur leerde ik rust te ervaren, stress te verminderen en meer energie te krijgen. Op werkgebied heb ik toen een stapje terug gedaan. Niet zomaar alles aanpakken, maar bewust kiezen voor opdrachten die goed voelde. Ik kwam weer in balans en zette mijzelf op nummer 1.

Goede voeding

Naast de stressvermindering verdiepte ik mij steeds verder in voeding. Ik volgde de opleiding Gewichtsconsulente, omdat ik overtuigd was van de kracht van goede voeding. Wat heeft dit voor effect op stress en je lijf? Dat betekent niet dat ik nooit meer een wijntje drink, een patatje mayo eet of geniet van een lekker stuk chocolade. Goede voeding draait om balans en bewuste keuzes maken die bij jou passen.

Luister naar je lichaam

Het draait om hoe jij je voelt. Zowel fysiek als mentaal. Wat zegt je onderbuikgevoel? Waarvan krijg je energie? Leer luisteren naar je lichaam.

De vraag die ik mezelf nu regelmatig stel is: Wat heb ik nodig om mij happy & healthy te voelen? Waarom? Omdat ik dan de beste versie ben van mezelf!

En dat is wat ik samen met jou wil bereiken! Wil jij dit ook?

Luister naar je lichaam

Wendy van der Ende
Fotograaf: Billie-Jo Krul

Secured By miniOrange